Brownies

Bak je eigen brownies, een lekkernij met een geschiedenis!

Oorsprong. Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World’s Columbian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownies nadat Bertha Palmer hem had gevraagd om een toetje te maken voor de dames die de expositie bezochten. … Het hotel serveert dit type brownie vandaag de dag nog steeds.

Ingredienten:
500 gr. browniemix

Zelf toevoegen
60 gr. boter
150 gr. pure choc. parels
2 eieren
1 eetlepel honing of stroop

Recept
– Chocolade parels en boter samen au bain marie smelten.
– Mix de eieren schuimig
– Roer het boter/chocolademengsel erdoor
– Mix dan de browniemix en de stroop of honing erdoor
– Verwarm de oven op 190 gr.
– Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier
– Schep het deeg er in.
– Strijk de bovenkant glad
– Bak de brownie 25 min. op 190 gr.

Terug