Flapjack

Een flapjack is een soort koek die, volgens het oorspronkelijke recept, gebakken wordt van boter, suiker en havermout. Het is een traditioneel gerecht dat in Groot-Brittannië wordt gegeten bij de thee als de kinderen uit school komen. De naam flapjack werd al in de 17e eeuw gebruikt.

Een moderne versie van deze FLAPJACK  is gemakkelijk
te maken met slechts vier ingrediënten.

Dit heb je nodig:
1 blikje gecondenseerde melk
(te vinden in elke supermarkt)
250 g haver(mout)vlokken
75 zonnebloempitten
200 gram notenvruchtenmix

Zo ga je te werk:
Bekleed een (brownie)bakvorm (ongeveer 20 x 20) met bakpapier.
Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm tot de melk wat vloeibaarder wordt, dit gaat redelijk snel, laat de melk niet aanbranden.
Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
Doe het mengsel in de bakvorm en druk alles flink aan met een lepel.
Bak de flapjacks zo’n drie kwartier in een voorverwarmde oven op 130 graden.
Snijd de koek als hij nog lauwwarm is in zestien of meer stukken.
Enjoy!
Met vriendelijke groeten,

De Thuisbakker

Terug