Maandaanbieding

Maak eens een lekkere Irish Coffee cake.
Deze maand 500 gram Irish Coffee cakemix van € 3,30 voor € 2,50

Ingrediënten

9 theelepels oploskoffiepoeder 
250 gram zelfrijzende bloem
1 eetlepel cacao
snufje zout
250 gram boter
500 gram witte basterdsuiker
200 gram ei (±4 M eieren)
10 eetlepels Ierse whiskey
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
60 gram suikerbakkerspoeder
2 eetlepels geraspte chocolade
water

Bereidingswijze

Met dit recept voor Irish Coffee Taart bak je een heerlijke taart met onder andere chocolade, koffie, slagroom en Ierse whiskey. Deze taart is misschien een caloriebom, maar hij is zó lekker dat je hem wel in één keer wilt opeten.

1. Los 6 theelepels oploskoffiepoeder op in 5 eetlepels heet water. Klop de boter en 250 gram witte basterdsuiker tot een romige mengsel. Voeg hier de bloem, cacaopoeder, 1 snufje zout, lauwwarme koffie en de eieren aan toe. Klop dit met de mixer tot een glad beslag.

2.Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm (diameter 20 cm) in met pancoating spray of boter en bestuif met bloem. Verdeel de helft van het beslag in de springvorm. Bak de cake in circa 35 minuten gaar in de oven. Haal de cake uit de vorm, maak de vorm schoon en bak op dezelfde manier de andere helft.

3. Breng in de tussentijd voor de siroop 300 ml water aan de kook. Roer hier 3 theelepels oploskoffie en 250 gram suiker door. Blijf roeren tot alle suiker opgelost is. Kook dit ongeveer 1 minuut op laag vuur. Laat het daarna circa 5 minuten afkoelen.

4. Prik met een satéprikker gaatjes in de bodems van de cake. Roer 6 eetlepels Ierse whiskey door de siroop en druppel het mengsel op de bodem in de gaatjes. Laat het daarna goed afkoelen.

5. Klop voor de room de slagroom, mascarpone en suikerbakkerspoeder stijf. Roer 4 eetlepels whiskey door de room. Bestrijk de bodem met 1/3 van het room. Leg de tweede cake erop en verdeel hier de overige room overheen. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast. Bestrooi voor het serveren de taart met geraspte chocolade.