Speciale educatiezolder

Menigmaal horen we kinderen uitroepen “Oh een molen, wat is-ie groot!”. En dat is de Kyck natuurlijk ook! Er is zoveel over te vertellen. Het is altijd een belevenis om in de molen, de Reus aan de Noordendijk, te zijn. Daarom heten wij klassen van de bovenbouw van de basisschool van harte welkom!

Dankzij een bijdrage van Dordrecht Marketing ter gelegenheid van 800 Jaar Stad en veel zelfwerkzaamheid konden wij een speciale educatiezolder inrichten.

Inkijkje in geschiedenis

Is de historie van de molen al bijzonder, als we tijdens één van de rondleidingen langer met je op de educatiezolder blijven, leer je héél veel over de ruim 100 molens die Dordrecht ooit rijk was.

Vele tekeningen, een grote historische stadsplattegrond, een videopresentatie en diverse schaalmodellen van molens en historische voorwerpen en werktuigen – zowel van de Kyck als uit de molenwereld – geven een heel bijzonder inkijkje in de (Dordtse) molengeschiedenis.

Zo’n langer bezoek aan de educatiezolder inclusief uitleg van een gids kun je aanvragen via secretaris@molen-dordrecht.nl.

Schoolklassen

Wil je met een schoolklas (bovenbouw basisschool) komen, laat het weten. Als een molenaar of gids beschikbaar is (ze zijn allen vrijwilliger), geven wij graag een rondleiding. Wel verwachten wij dat er voor elke 5 kinderen 1 volwassene meekomt; voor de rust en veiligheid. De groep is liever niet groter dan 25 kinderen per keer.

Voor deze educatieve rondleiding moeten wij, omdat de gemeente dit niet subsidieert, helaas € 50,- vragen. De rondleiding duurt maximaal 90 minuten en het bedrag gaat geheel naar het restauratiefonds van Stichting Kyck over den Dyck.

Wil je een afspraak maken of informatie, mail dan naar secretaris@molen-dordrecht.nl.

Het verhaal in de molen gaat nog meer leven als vóór het bezoek een molenaar of molengids in de klas komt. Dit kan, op basis van beschikbaarheid, van september tot en met juni. Ook hier zijn de kosten € 50,- (1 lesuur).