Rondleiding

Al ruim 3 eeuwen is de ‘Kyck’ present aan de Noordendijk. Als een onlosmakelijk onderdeel van het stadsgezicht van Dordrecht.

Waar de molen in het verleden ‘alleen maar’ een werkzame molen annex een bedrijf was, kan hij de laatste decennia ook bezocht en beklommen worden.
De molen kent 9 etages (zolders), met vanaf de 3de etage smalle en relatief steile trappen.

Rondleidingen mét begeleiding zijn mogelijk voor groepen en voor schoolklassen als er een molenaar of molengids beschikbaar is. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat (secretaris@molen-dordrecht.nl).

Groepen

Voor groepsbezoeken hebben wij enkele opties. Ook een aan jouw wensen aangepast programma kan; eventueel in het Engels als dat beter is voor je gasten. Vragen stel je aan secretaris@molen-dordrecht.nl of voor een oriëntatie via Ontdek Dordrecht.

Prachtig uitzicht

Een groepsrondleiding duurt ca. 1½ uur, wat vooral komt door de logistiek op de smalle trappen. Qua groepsgrootte raden wij 30 mensen aan, waarbij er (veiligheidsregel!) maximaal 15 personen gelijktijdig op de stelling mogen (17 meter hoog). Hier heb je een prachtig uitzicht over stad en rivier.

De groepsrondleiding kost € 70,- (incl. BTW); dit betaal je aan de aanwezige molenaar of molengids. Dit geld gaat in de stichtingskas, voor het duurzaam behoud
van de Kyck over den Dyck.

Voor vragen of een rondleiding mail je naar secretaris@molen-dordrecht.nl.

Werkende molen

Elke zaterdag draait de molen van 10.00 uur tot 16.00 uur; als er voldoende wind is, vanzelfsprekend. Malen doen we altijd, want als er geen of te weinig wind is kunnen we de meelproductie met een elektrisch koppel opvangen.

We doen er met onze ploeg molenaars en molenaars-in-opleiding – want de Kyck over den Dyck is ook opleidingsmolen met eigen instructeurs (én examenmolen) – alles aan om hem wekelijks te laten draaien. Omdat we met z’n allen vinden dat de Kyck een maalvaardige molen moet blijven.
Als onderdeel van het behoud van de molen voor komende generaties.

Veel draaien is beter voor de vaak eeuwenoude draaiende houten onderdelen.