Rondleiding

Al ruim 3 eeuwen is de ‘Kyck’ present aan de Noordendijk. Als een onlosmakelijk onderdeel van het stadsgezicht van Dordrecht.

Waar de molen in het verleden ‘alleen maar’ een werkzame molen annex een bedrijf was, kan hij de laatste decennia ook bezocht worden. De molen kent 9 etages (zolders), met vanaf de 3de etage smalle en relatief steile trappen.

Rondleidingen mét begeleiding zijn mogelijk voor groepen en voor schoolklassen als er een molenaar of molengids beschikbaar is.

Groepen

Voor groepsbezoeken hebben wij enkele opties. Ook een aan uw wensen aangepast programma kan; eventueel in het Engels als dat beter is voor uw gasten. Vragen stelt u aan secretaris@molen-dordrecht.nl of voor een oriëntatie via Ontdek Dordrecht.

Prachtig uitzicht

Een groepsrondleiding duurt ca. 1½ uur, wat vooral komt door de logistiek op de smalle trappen. Qua groepsgrootte raden wij 30 mensen aan, waarbij (veiligheidsregel!) er maximaal 15 gelijktijdig op de stelling mogen (op 17 meter hoogte). Hier heeft u een prachtig uitzicht over stad en rivier.

De groepsrondleiding kost € 70,- (incl. BTW); dit betaalt u aan de aanwezige molenaar of molengids. Dit geld gaat in de stichtingskas, voor het duurzaam behoud
van de Kyck over den Dyck.

Voor vragen of een rondleiding mailt u naar secretaris@molen-dordrecht.nl.

Werkende molen

Elke zaterdag draait de molen (10.00 tot 16.00 uur); als er voldoende wind is. We doen er met onze ploeg molenaars en molenaars-in-opleiding alles aan om hem te laten draaien, want het moet een maalvaardige molen blijven. Veel draaien is beter voor de eeuwenoude houten onderdelen.