Volkorentarwebrood

500 gram Volkoren tarwemeel
3 dl Lauw water
20 gram Verse gist
10 gram Zout
2 eetlepel Boter of olijfolie
5 gram Suiker of honing
10 gram Broodverbeteraar
  • Roer de gist met de suiker romig en voeg een klein beetje lauw water toe en zet het rustig weg.
  • PAS OP! DOE NOOIT HET ZOUT BIJ DE GIST
  • Meng meel en zout in een kom en meng dan het gistmengsel er door.
  • Kneed het geheel met de hand tot een soepel deeg terwijl je steeds wat lauw water toevoegt.
  • Laat de deegbal afgedekt op een warme plaats 60 minuten rijzen.
  • Kneed nogmaals door, doe het deeg in een ingevette broodvorm en laat het narijzen (30 minuten).
  • Zet de vorm in de voorverwarmde oven (220 ÂșC) en bak het in 40 minuten gaar.